Voorstelling Paulus. Voorstelling Paulus.
Wat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?
Cabaret-muziek-voorstelling van Jan Jaap Wubs
Op zondag 21 april 2024, om 15.00 uur in de Zuiderkerk.

In 'Wat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?' is de apostel Paulus de sleutelfiguur, en daarmee staat de goede boodschap over Jezus centraal. Want daar was het Paulus immers allemaal om te doen? Jan Jaap wil het er graag 'even met je over hebben'. Het gaat niet alleen over belangrijke momenten uit het leven van Paulus, of de brieven die hij schreef. Ja, dat óók.
Maar daarnaast vindt Jan Jaap er zelf nog wel wat van.
Verder haalt hij er in deze theatrale Bijbelstudie wat andere vakken bij, met zijstapjes naar literatuur, natuurkunde en wiskunde. En natúúrlijk is er muziek, in de vorm van elf nieuwe liedjes, met kamerbreed cabaret, gedragen verstilling en alles daar tussenin.
Geboren en getogen op de Groninger klei, is de oerdegelijke ‘no nonsense'-mentaliteit Jan Jaap van nature niet vreemd. Denken voor je iets zegt en niet in tien woorden als het ook in twee kan.
Maar als hij eenmaal ergens over heeft nagedacht, en iets heeft ontdekt dat hij wil delen, kun je gerust even achterover gaan zitten. Jan Jaap maakt je graag deelgenoot van zijn nuchtere hersenkronkels, met waar mogelijk een knipoog; humor betekent immers niet dat je 't niet meent?
Jan Jaap combineert muziek en theater met een open Bijbel en neemt je graag mee op een (hernieuwde) ontdekkingstocht.
“Ik vind het tof om met de combinatie van kleinkunst en een open Bijbel te mogen spelen. Theater is een mooi instrument om een boodschap over te brengen - en een fijne setting om aan te voelen of iets landt bij de mensen.”
U allen bent van harte welkom.
 
terug