Musical Musical

Samen een musical uitvoeren geeft een boost aan het gemeente-zijn, ervoer de gemeente van ‘Kerken met Vaart’, een samenwerkingsverband van vijf kerken aan de Hoogeveensche Vaart te Klazienaveen, Erica en Nieuw-Amsterdam. Jong en oud, mensen voor en achter de schermen, zang en muziek – allerlei talenten worden aangeboord. Ds. Harry Klaassens schreef de musical ‘Witte Stenen’ van wijlen ds. Kees de Bruïne toe naar onze tijd met als titel ‘Het gaat door’, een hoopvol verhaal over de toekomst van het christendom. Het materiaal is gratis beschikbaar voor andere gemeenten die een hoopvol verhaal willen brengen in een tijd van kerkelijke leegloop: Het gaat door!

Verhaal in het kort

‘Het gaat door’ neemt je mee naar Rome, anno 64, waar de evangelist Lucas zijn nieuwe boek over de handelingen van de apostelen overhandigt aan de Romeinse advocaat Theofilus. Ondanks de terechtstelling van Petrus en Paulus vertelt Lucas dat de aanhangers van Jezus met het geloof verdergaan. In de musical wordt de genezing van een waarzegster in Filippi uitgespeeld, waarna Paulus en Silas in de gevangenis belanden. Lucas en Theofilus vragen zich af hoe het christendom in de toekomst verder zal gaan. Als in een droom verschijnen (video)beelden die laten zien wat het christendom in de 2000 jaar van haar bestaan zal betekenen. In een hervertelling van de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan komt de kernboodschap van het christendom naar voren. Nóg een keer vragen Lucas en Theofilus zich af of mensen ook in de toekomst die barmhartigheid wel zullen blijven doen. Een tweede videofilm toont beelden van allerlei vormen van kerkelijk leven in de huidige tijd, gemaakt van foto’s en video's in de eigen kerkelijke omgeving. 

Het antwoord op de vraag naar de toekomst van het christendom: geloof, hoop en liefde zullen nooit verdwijnen; het gaat door!


Hieronder vindt u de complete flyer. Klik a.u.b. op het plaatje. 


 
 
terug