Voorjaarspelgrims-wandeling Voorjaarspelgrims-wandeling

Op zaterdag 6 april is onze voorjaarspelgrimswandeling. Dit keer gaan we wat verder weg, naar Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen. Tot eind 2015 was dit Abdij Sion van de cisterciënzer monniken. Door terugloop van het aantal monniken, hebben de laatste 5 monniken hun biezen gepakt en zijn verhuisd naar Schiermonnikoog. Een tiental mensen uit de buurt besloten het Klooster te kopen en de rust, religie en gastvrijheid van de monniken voort te zetten. Dat lukt met een woongemeenschap en heel veel vrijwilligers.

We vertrekken die ochtend om 10:30 uur vanaf Het Kruispunt te Erica (parkeren kan naast Verlengde Vaart NZ 66) naar Diepenveen, waar het Klooster in de bossen ligt. Om 12:00 uur wonen we het Middaggebed bij in de Kloosterkerk. Daarna wandelen we de Pelgrimswandeling op landgoed Kranenkamp en aansluitend is er thee en iets lekkers in de Schenkerij van het Klooster.
De koffie, thee en gebak zijn voor eigen rekening.
Opgeven kan via pelgrimswandelingen.kmv@gmail.com

Fotoalbum Fotoalbum

In de afgelopen week hebben wij een nieuw menu-onderdeel toegevoegd: het foto-album.
Op deze plek willen we met enige regelmaat een kort fotoverslag geven van onze activiteiten.
De eerste albums zijn nu zichtbaar:

1. "Samen eten" 6 febr. 2024
2. "Fat tuesday" 13 febr. 2024

Neemt u eens een kijkje in het onderdeel fotoalbum.

Welkom. Welkom.

Op deze pagina vindt u actueel nieuws, recente of toekomstige activiteiten en eventuele andere relevante informatie. U kunt ons ook een bericht melden, zie hiervoor de contact pagina.

Het hoofdmenu brengt u naar de overige informatie.

We hopen, dat u nog eens terugkomt.

Petrus veertig dagen kalender Petrus veertig dagen kalender

Intrededienst 28 januari 2024 Intrededienst 28 januari 2024

Op 28 januari vond de bevestiging plaats van ds Anneke van der Velde, voorganger van de 3 gemeenten Noorderkerk te Nieuw Amsterdam, Het Kruispunt te Erica en Eben-Haezer te Klazienaveen.

Een fotoverslag:

lees meer ยป

Griekse Paulusreis Griekse Paulusreis
Mee op reis?

14 gemeenteleden willen in de sporen van de apostel Paulus treden. Oftewel: de Griekse Paulusreis maken! Wie wil en kan er met ons mee? We zoeken nog zeker 10 mede-reizigers. We beginnen in Kavala waar Paulus met de boot aankwam. Daarna  gaan we naar Filippi, Tessaloniki, Berea, Athene en Korinthe. We volgen de reis volgens het verslag uit het boek Handelingen. Onderweg doen we ook de beroemde Meteora-kloosters aan en bezoeken het orakel van Delphi. Deze reis wordt uitgevoerd door DrieTour reisorganisatie en staat onder leiding van ds. Harry Klaassens. De reis staat gepland voor DV 7 tm 13 mei 2024. De prijs is nog niet bekend maar zal rond de 1700 p.p. liggen, all-in.  U kunt uw belangstelling kenbaar maken via khwklaassens@gmail.com. Of 06 40787105.