Wandelen of fietsen en bezinnen 25 juni 2022 Wandelen of fietsen en bezinnen 25 juni 2022


 
Wandelen of fietsen en bezinnen 25 juni 2022
De laatste Pelgrimstocht van seizoen 2021-2022 is op 25 juni. Deze keer kan men de route van zo’n 8 km wandelen óf fietsen! We verzamelen om 10.30 bij de het Kruispunt in Erica en rijden dan naar Wietmarschen. In de Sankt Johannis Kirche houden we ons middaggebed. Vervolgens rijden we naar Lohne waar we onze route starten langs 8 sculpturen bij de Zaligsprekingen.
‘Stenen des aanstoots’– zo zijn de 8 sculpturen bedoeld die opgesteld staan van Lohne naar Wietmarschen. De in de Bentheimer Zandsteen gemetselde boodschap wil tot nadenken stemmen. Elke sculptuur is een uitbeelding van één van de 8 zaligsprekingen uit het Mattheüs evangelie. Woorden van Jezus worden in verbinding gebracht met actuele thema’s uit onze moderne tijd. De deelnemers krijgen een boekje met foto’s en begeleidende tekst.
Na afloop is er gelegenheid om wat te drinken en wat lekkers te gebruiken in Stiftscafé Menke.
In verband met de planning graag uw aanmelding uiterlijk op 20 juni. Wilt u ook aangeven of u gaat lopen of fietsen. Opgave voor deelname via: scriba.pg.erica@gmail.com. Deelname is gratis, consumpties voor eigen kosten.
 
terug